Inwestowanie w nieruchomości - pierwsze kroki
O biznesie, zyskach, reklamie i nie tylko. Jak założyć własną firmę, jak efektywnie prowadzić biznes, skąd czerpać informacje o efektywnej księgowości – każda informacja jest na wagę złota.
- Albin
Inwestowanie w nieruchomości - pierwsze kroki
Witam. O branży nieruchomości już co nieco wiem, bo pracowałem w firmie, która się tym zajmowała. Przyszedł czas, abym postawił swoje pierwsze samodzielne kroki. Macie jakieś rady dla początkujących inwestorów?
- Apolonia_81
Re: Inwestowanie w nieruchomości - pierwsze kroki
Post autor: Apolonia_81 »
Przede wszystkim nie spiesz się i nie oczekuj łatwych i szybkich pieniędzy. Każdemu, kto zaczyna swoją przygodę z nieruchomościami, polecam zapisać się na warsztaty wiwn.pl. Zdobędziesz tam podstawową wiedzę, która pomoże Ci przebrnąć przez pierwsze transakcje z sukcesem. Bardzo polecam 

- caryca
To prawda, inwestycja w nieruchomości może nie jest bardzo prosta ale też nie jest to nic trudnego jeśli kupujesz apartament inwestycyjny od Atala nad morzem i możesz liczyć też u nich na pomoc w zarządzaniu najmem
- sars_2002
ja w nieruchomości nie inwestowałam akurat, jedyne co to w surowce i na tym się skończyło, mam w systemie XTB ulokowane ponad 50 % oszczędności i jestem bardzo z tego zadowolona 

- Wiolka
Wiem, że wiele osób decyduje się na kupno nieruchomości jako inwestycja dla dziecka na przyszłość. Początkowo może być na wynajem, a kiedy dziecko będzie już gotowe żyć na własną rękę, ma swoje miejsce na taki start.
- kivi
W sumie taka inwestycja ma sens. Tylko mnie martwi mnie koronawirus. A więc gdy jest kryzys w co inwestować ? Czy warto postawić na tego typu inwestycje? Czy lepiej na co innego się zdecydować?
- billy
Tak, drukarka fiskalna to nowoczesna wersja typowej kasy. Jednak są to urządzenia podobnego typu. Jeśli szukacie kasy bądź drukarki to zerknijcie tutaj https://www.firmasos.pl/biznes/drukarka ... rto-kupic/ Znajdziecie tam informacje na temat takich urządzeń
- magdi
Jak ze wszystkim najtrudniej na początku. Ale taki biznes jak najbardziej się opłaca, bynajmniej ja nie narzekam. Tak jak w Warszawie to nie mam problemu z wynajem. Dobrą decyzję podjęłam powierzając zarządzanie najmem per modum. Nie ma jak na profesjonalistach polegać.
- migrena
W systemie XTB jak najbardziej warto inwestowac. jeśli będziecie działać rozsądnie, decyzje będą odpowiedzialne, to cele zrealizujecie. A rynek? Wymaga obserwacji i jego zrozumienia. To nie jest zabawa. Odpowiedzialne decyzje dają wyniki. Tutaj nie da się bazować na szczęściu.
- venduin
Co do marketingu, bo widziałem, że wspominaliście o najlepszych formach to np. http://www.malpijar.pl/ tutaj możecie bezpłatnie dodawać ogloszenia. Duzo firm tak robi i wydaje mi sie, ze przynosi to fajne efekty (sam je zauwazam) takze naprawde warto.
- Remik111
zamiast inwestycji w nieruchomości ( zwłaszcza teraz, gdy ceny nieruchomości spadają) można pomyśleć o wzięciu udziału w przetargu. Trzeba wtedy wnieść wadium przetargowe, ale i tak może okazać się to bardzo opłacalne.
Post autor: Oleńka Krzakowska »
Jeśli planujemy inwestycje na większą skalę, musimy posiadać duże biuro do papierkowych materiałów. Bądź korzystać z internetowych zasobów wirtualnej przestrzeni. Dużym plusem w przechowywaniu danych w chmurze jest to, że nie ponosimy dodatkowych kosztów kalokacji serwerów https://main.pl/kolokacja/ . Serwerownia udostępnia nam firma, która opiekuje się naszymi danymi.
Post autor: Mangą98 »
Trudno na takich przetargach się przebić, bo zwykle obstawione z każdej strony - masz inne doświadczenie???Remik111 pisze: ↑15 gru 2020, 10:02 zamiast inwestycji w nieruchomości ( zwłaszcza teraz, gdy ceny nieruchomości spadają) można pomyśleć o wzięciu udziału w przetargu. Trzeba wtedy wnieść wadium przetargowe, ale i tak może okazać się to bardzo opłacalne.
Post autor: wacuś »
Jak już będę inwestować to w kupno mieszkania. Oglądam rózne oferty i zaciekawiła mnie ta tu https://www.cn-kaczmarek.pl/ To biuro nieruchomości nie tylko ma dobrą propozycję mieszkań na sprzedaż. Ale też dla swoich klientów przygotowała pakiet dodatkowych usług. Muszę dowiedzieć się więcej na ten temat korzystającz formularza kontaktowego.
Post autor: miód »
Zanim cokolwiek zakupisz to warto będzie przed finalizacją skorzystać z usług firmy https://www.mpexpertbud.pl/ która wykona ekspertyzę i sprawdzi czy nieruchomość nie ma wad. Dzięki nim unikniesz zakupu nieruchomości z wadami a tym samym unikniesz kłopotów z reklamacją. Takie ekspertyzy to na zachodzie standard.
Post autor: miśka6 »
Najpierw trzeba wiedzieć w co chcemy inwestować. A ofert różnego rodzaju to jest bardzo dużo. Najlepiej odwiedzać sprawdzone i popularne serwisy jak https://www.dobryadres.pl/ofertynieruchomosci/obiekty , ponieważ tu cały czas coś nowego się pojawia. A ogłoszenia dotyczą różnego rodzaju nieruchomości, również użytkowych. Im więcej ofert tym lepiej.
Przejdź do