Jakiego brokera energetycznego polecacie?

O biznesie, zyskach, reklamie i nie tylko. Jak założyć własną firmę, jak efektywnie prowadzić biznes, skąd czerpać informacje o efektywnej księgowości – każda informacja jest na wagę złota.
Awatar użytkownika
gerwazy1975

Jakiego brokera energetycznego polecacie?

Post autor: gerwazy1975 »

Cześć! Prowadzę dużą firmę i chciałbym zmniejszyć rachunki za prąd. Z tego względu szukam brokera energetycznego, który mógłby doradzić mi najkorzystniejsze rozwiązanie. Znacie kogoś wartego polecenia?
Awatar użytkownika
Kochan1980

Re: Jakiego brokera energetycznego polecacie?

Post autor: Kochan1980 »

Kiedyś korzystałem z oferty doradztwa energetycznego firmy elektrum. Polecam Ci sprawdzić jej ofertę – ma ona indywidualne podejście do każdego klienta.
Awatar użytkownika
Kacper

Post autor: Kacper »

Również korzystałem z usług Elektrum i jestem bardzo zadowolony. Mam teraz dużo niższe rachunki za prąd, a wszystkie formalności załatwiła firma. 
Awatar użytkownika
serena

Post autor: serena »

gerwazy1975 pisze: ↑03 sty 2020, 12:04 Cześć! Prowadzę dużą firmę i chciałbym zmniejszyć rachunki za prąd.
Witaj gerwazy. Warto podjąć dyskusję o oszczędnościach w firmie. Prąd co roku idzie w górę, więc właśnie na nim dobrze się skupić. My zainwestowaliśmy w instalację fotowoltaiczną https://el-sun.pl/fotowoltaika, która jest opłacalna. Koszty całej instalacji zwróciły się nam po 5 latach. Teraz mamy oszczędności "na czysto". Nadwyżki można magazynować albo sprzedać.
Awatar użytkownika
Miroslaw221

Post autor: Miroslaw221 »

obecnie fotowoltaika Kraków to przyszłościowa sprawa. My się zdecydowalismy na panele solarne od sunking. Moze na początku trzeba trochę zainwestować ale potem się zwraca. Noi jest dofinansowanie. Takze finalnie nie wychodzi najgorzej.
Awatar użytkownika
zereus

Post autor: zereus »

Fotowoltaika to jest przyszłość. Ja się na instalację zdecydowałem i jestem zadowolony. Taka kompleksową obsługą inwestycji w zakresie fotowoltaiki zajmuje się firma TARGEN https://www.targen.pl/fotowoltaika i ja właśnie z ich usług korzystałem. Wykonują instalacje fotowoltaiczne solidnie i bardzo sprawnie im to idzie, bo mają w tym duże doświadczenie. Stosują tylko najlepszy sprzęt, monitorują wydajność i zapewniają serwis, także jak widzicie firma działa nie tylko solidnie, ale i kompleksowo. Plus za rozsądne ceny.
Awatar użytkownika
paczaj

Post autor: paczaj »

Wiesz co z tego co ja wiem to ta https://poprostuenergia.pl/awarie-pradu ... szym-domu/ firma ma dość dobre stawki za energię elektryczną i dla firm i dla osób fizycznych. Więc zobacz sobie ich ofertę, ja niedługo się do nich też przepisuję, internetowo bo to szybkie i wygodne.
ODPOWIEDZ