Zaparcia - co z tym zrobić?
Pogadajmy o diecie, zdrowym odżywianiu i sporcie. Chcesz schudnąć, zacząć swoją przygodę na siłowni? A może po prostu szukasz ciekawych fit przepisów? Dołącz do dyskusji i podziel się swoimi pomysłami!
Zaparcia - co z tym zrobić?
Post autor: łowca »
Zatwardzenie u dziecka nie jest niczym przyjemnym. Przy tego typu problemach doskwierają dziecku najróżniejsze dolegliwości, a samo wypróżnianie po dłuższym czasie jest dla niego bardzo nieprzyjemne, bolesne. Ostatnio miałam taki problem z synem i nie wiem co mogę jeszcze zrobić
- stokrotka
Re: Zaparcia - co z tym zrobić?
To prawda, małemu dziecku nie przetłumaczysz jak powinien się odżywiać, nie zahamujesz też nawykowych zaparć jeśli dziecko z powodu bólu będzie się bało robić kupę. Dlatego lekarze od razu doradzają preparat xenna balance junior zanim wypróżnianie się będzie dla malucha stresujące
Post autor: Mangą98 »
Nie wiem jak małe jest dziecko, ale idealne na zaparcia są suszone śliwki. Można zjeść po prostu takie śliwki lub zrobić z nich kompot - efekt gwarantowany.stokrotka pisze: ↑17 cze 2021, 21:15 To prawda, małemu dziecku nie przetłumaczysz jak powinien się odżywiać, nie zahamujesz też nawykowych zaparć jeśli dziecko z powodu bólu będzie się bało robić kupę. Dlatego lekarze od razu doradzają preparat xenna balance junior zanim wypróżnianie się będzie dla malucha stresujące
- caryca
Na zaparcia też działają pozytywnie probiotyki, zwłaszcza ten który ja mam czyli proctolact. Ma on w składzie nie tylko pożyteczne bakterie które pomagają utrzymać prawidłowy mikrobiom ale także inulinę która pomaga w przesuwać masy kałowe a co za tym idzie poprawia regularność wypróżnień
Post autor: KasiaĆ1985 »
A co jeżeli zaparcia dotyczą małych dzieci ? bo ja własnie niedawno miałam taki epizod moją 3 letnią córką i nie wiedziałam jak mogę jej pomóc bo w końcu to jest bardzo małe dziecko. Dostałam w aptece jakiś syrop ale zwiększył tylko boleści brzucha a córka w dalszym ciągu nie mogła zrobić kupki. Moja znajoma, która pracuję w innej aptece przyniosła mi czopki. Na początku byłam w lekkiej konsternacji....czopki dla 3 latki ? czy to bezpieczne ?. Jak się okazało czopki są dla dzieci od 2 roku życia i mają świetny skład.Córka bez problemu się wypróżniła, bez bólu i efektu przeczyszczenia.
Post autor: KasiaĆ1985 »
aaa i czopki nazywają się eva qu bambini !!!!KasiaĆ1985 pisze: ↑29 lip 2021, 16:04 A co jeżeli zaparcia dotyczą małych dzieci ? bo ja własnie niedawno miałam taki epizod moją 3 letnią córką i nie wiedziałam jak mogę jej pomóc bo w końcu to jest bardzo małe dziecko. Dostałam w aptece jakiś syrop ale zwiększył tylko boleści brzucha a córka w dalszym ciągu nie mogła zrobić kupki. Moja znajoma, która pracuję w innej aptece przyniosła mi czopki. Na początku byłam w lekkiej konsternacji....czopki dla 3 latki ? czy to bezpieczne ?. Jak się okazało czopki są dla dzieci od 2 roku życia i mają świetny skład.Córka bez problemu się wypróżniła, bez bólu i efektu przeczyszczenia.
Post autor: Żanka »
Te czopki są super. skuteczne i bezpieczne. Z czystym sumieniem polecam do stosowania, jeżeli dziecko ma problem z zaparciami. W naszym przypadku były bardzo skuteczneKasiaĆ1985 pisze: ↑29 lip 2021, 16:05aaa i czopki nazywają się eva qu bambini !!!!KasiaĆ1985 pisze: ↑29 lip 2021, 16:04 A co jeżeli zaparcia dotyczą małych dzieci ? bo ja własnie niedawno miałam taki epizod moją 3 letnią córką i nie wiedziałam jak mogę jej pomóc bo w końcu to jest bardzo małe dziecko. Dostałam w aptece jakiś syrop ale zwiększył tylko boleści brzucha a córka w dalszym ciągu nie mogła zrobić kupki. Moja znajoma, która pracuję w innej aptece przyniosła mi czopki. Na początku byłam w lekkiej konsternacji....czopki dla 3 latki ? czy to bezpieczne ?. Jak się okazało czopki są dla dzieci od 2 roku życia i mają świetny skład.Córka bez problemu się wypróżniła, bez bólu i efektu przeczyszczenia.
Post autor: Nastka »
Czytam powyższe komentarze i widzę, że znacie czopki evaqu bambini od dawna. Ja dowiedziałam się o niech może z miesiąc temu. Moja córeczka miała zaparcia z którymi próbowalismy sobie poradzić na różne sposoby. Również była woda, soki, owoce, suplementy czy syropy, ale poprawa była minimalna a po jakimś czasie problem znowu wracał.
Koleżanka, która pracuje w aptece powiedziała mi o tych czopkach. Kupiłam opakowanie i okazało się, że to strzał w 10!. Magda pozwalała je sobie aplikować i po kulku minutach już siedziała na nocniku. Fajne są bo działają miejsco
Koleżanka, która pracuje w aptece powiedziała mi o tych czopkach. Kupiłam opakowanie i okazało się, że to strzał w 10!. Magda pozwalała je sobie aplikować i po kulku minutach już siedziała na nocniku. Fajne są bo działają miejsco
Post autor: Renata »
Miałam okropne zaparcia i pomogły mi wtedy czopki musujące evaqu. Działają szybko, ale nie gwałtownie, oraz pomagają regulować wypróznianie.
Czasem jeszcze zaparcia pojawiają się sporadycznie, ale mam czopki w domowej apteczce i szybko potrafię sobie z nimi poradzić
Czasem jeszcze zaparcia pojawiają się sporadycznie, ale mam czopki w domowej apteczce i szybko potrafię sobie z nimi poradzić
Przejdź do