Ulubione drinki

Co lubisz robić w wolnym czasie? Interesujesz się czymś, o czym chciałbyś porozmawiać z innymi? Dołącz do rozmowy i opowiedz o swoich pasjach.
Dramaś

Ulubione drinki

Post autor: Dramaś »

Jakie maci swoje ulubione drinki?
Od siebie polecam
Wódka popcorn karmelowy
700ml wódka Pravda. The truth in vodka.
100g popcorn (solony)
150g masło
150g cukier biały
na patelni rozgrzewamy masło, ściągamy "szumowiny" rozpuszczamy w nim cukier, gotowym płynem zalewamy popcorn w słoiku (wysokim) zalewamy wódką, potrząsamy, zamykamy na 48h - po tym czasie cedzimy przez sito i wymrażamy tłuszcz (najłatwiej po wakowaniu) - cedzimy przez tetrę - uzyskujemy 600ml pysznej wódki smakowej
Redukcja z coli i chardonnay
1,5l Coca-Cola
750ml wino białe chardonnay (najlepiej nowy świat ze względu na maślany finisz, mocny cytrus w smaku)
Całość podgrzewamy w garnku, redukujemy do 20% wartości - uzyskujemy 550 ml płynu
Po ostudzeniu i przygotowaniu wszystkich produktów:
na kostki lodu:
60ml wódki
20ml redukcji
mieszamy, przelewamy do szkła na kostki lodu
Na zdrowie!

piwie
Gamdarś

Re: Ulubione drinki

Post autor: Gamdarś »

Wariacja na temat old fashioned.
Skład:
40ml Wild Turkey 101
kostka cukru
3 dash angostura bitters
10g konfitura z marchewki na maśle*
10 ml wody gazowanej
Przygotowanie:
kostkę cukru namaczamy angosturą, po chwili wrzucamy ją do szkła w którym będziemy mieszać cocktail, zalewamy wodą gazowaną i rozcieramy cukier. Dodajemy porcję bourbon'u, oraz konfiturę z marchewki. Mieszamy łyżeczką z lodem, przelewamy do szkła na lód - ja używam kuli lodowej aromatyzowanej pomarańczą (skórki zalane wrzątkiem, z dodatkiem cukru 1:1 do wagi skórek).
nótella

Re: Ulubione drinki

Post autor: nótella »

Od dłuższego czasu szukasz odpowiedzi jak poradzić sobie z tym problemem ? Otóż mam dla Ciebie wspaniałą informację! Poświęciłem trochę swojego cennego czasu aby dowiedzieć się więcej na ten temat i o to są wyniki moich poszukiwań : https://winoland.com/
ODPOWIEDZ