Czy już czas na przetwory?

To przestrzeń na wszystkie tematy, których nie udało Ci się dopasować do konkretnego wątku.
Awatar użytkownika
Ignis

Czy już czas na przetwory?

Post autor: Ignis »

Chcę w tym roku zrobić więcej niż zwykle powideł śliwkowych, ale u nas śliwki wciąż drogie.. Czy jeszcze czekać, czy ceny raczej już nie spadną?
Awatar użytkownika
Tikabum

Re: Czy już czas na przetwory?

Post autor: Tikabum »

Wiesz co, ja myślę że nie ma co czekać tylko trzeba szukać normalnych cen. W tym roku wszystko tak podrożało, widzę to szczególnie na bazarach z owocami i warzywami i wcale nie liczę na jakieś obniżki cen - tak jak było z truskawkami - czekałam i pod koniec sezonu kosztowały tyle co na początku. Skandal!

Podpowiem ci co ja robię w czasach rosnącej drożyzny - jak wybieram się na zakupy lista tego co potrzebuję musi być obowiązkowo. Owoce kupuję już głównie w marketach, bo taniej, a ostatnio w jakiejś gazetce, które teraz przeglądam regularnie widziałam śliwki po 3 zł i to jest w miarę rozsądna cena :)
dzoana

Post autor: dzoana »

Sezon na śliwki chyba jest jesienią i wtedy ceny powinny spaść, ale głowy nie dam. Ja z przetworów wolę zdecydowanie ogórki, buraczki itp. Ale nie robię ich sama, nie mam czasu, kupuję takie gotowe w słoikach z krakusa.
Awatar użytkownika
Luizka56

Post autor: Luizka56 »

Jeżeli nie macie czasu i chęci na samodzielne przygotowywanie przetworów to polecam odwiedzić stronę internetową sklepu Eterno - mają przepyszne dżemy, konfitury i wiele innych tego typu produktów wyróżniających się naturalnym składem i wyśmienitym smakiem.
ODPOWIEDZ