Domy opieki co o nich sądzicie?
To przestrzeń na wszystkie tematy, których nie udało Ci się dopasować do konkretnego wątku.
- radosna
Domy opieki co o nich sądzicie?
No właśnie domy opieki się mnożą więc ktoś z nich musi korzystać. Sami byście posłali osobę starszą do takiego ośrodka, a może już to zrobiliście bądź ktoś z Waszych bliskich? jakie jest Wasze zdanie?
- Dorota
Re: Domy opieki co o nich sądzicie?
Czasem po prostu nie ma wyjścia i to jest jedyna dobra opcja. Zresztą w domach opieki seniorzy mają naprawdę dobre warunki. Ja mam ciocię w ZOLu Dom Rodzinny w Nowym Dworze Mazowieckim. Generalnie to naprawdę świetna placówka, z opieką całodobową, z warunkami odpowiednimi. Wiele się w tej kwestii zmieniło przez ostatnie lata więc nie trzeba się obawiać takich placówek.
- magdi
Skoro są osoby, które z takich korzystają to znaczy, że są potrzebne. Chyba, że sami chcemy swoim seniorom odpowiednią opiekę zapewnić, zrobić ten krok ku bezpieczeństwu . Często wiąże się z przystosowaniem mieszkania do indywidualnych potrzeb, żeby ułatwić normalne funkcjonowanie na co dzień. Takie sprawy są bardzo ważne.
- Manga98
Domy opieki dla osób starszych różnie sie kojarzą, ale ja akurat uważam,że to placówki, które są bardzo potrzebne. Nie każdy może sobie pozwolić na całodobową opiekę nad osobą starszą, a niektórzy własnie takiej wymagają... wtedy taki dom seniora to zbawienie. A tym bardziej, że jest cała masa świetnych domów, jak np. https://www.jadwinin.pl/ - przebywa tam moja ciocia, którą rodzina regularnie odwiedza, która ma tam pod ręką wszystko, co jej niezbędne - opiekę lekarzy, pielęgniarek, księdza, fizjoterapeutów i psychologów.
- olga23
Nie raz nie mamy za dużego wyboru i musimy taką osobę do domu opieki oddać, czy seniora. Ostatnio pod Warszawą też widziałam ciekawą ofertę na http://domseniora24.pl/ . Mają tam mnóstwo ciekawych propozycji dla seniorów w tym duży obiekt, plac wokoło, świeże powietrze bo nie w centrum miasta, przestronne pokoje z łazienką, opiekę medyczną, dobre domowe jedzenie i wiele innych.
Przejdź do