Jak wybierać szkołę podstawową
To przestrzeń na wszystkie tematy, których nie udało Ci się dopasować do konkretnego wątku.
- marija80
Re: Jak wybierać szkołę podstawową
Ja też jestem zdania, że placówki prywatne mają zwyczajnie bardziej rozbudowaną ofertę edukacyjną. Ja zapisałam corcie do warszawskiej Te Vizji na Ochocie i śmiało mogę przyznać, że szkoła spełnia nasze oczekiwania.
- marija80
generalnie uważam, że to prestiżowe miejsce. Szkoła oferuje wysoki poziom nauczania i dostęp do licznych zajęć fakultatywnych. Klasy są kameralne, wszyscy się znają więc i atmosfera jest bardziej rodzinną niż w przepełnionych szkołach państwowych. Jeśli chodzi o spotkania to po nowym roku pewnie pojawi się plan dni otwartych, są organizowane średnio raz w miesiącu od stycznia do czerwca także na pewno będziesz miała okazję zobaczyć jak to wszystko funkcjonuje na co dzień.
- Dorota
Bardzo ważna jest lokalizacja, tutaj nie ma co się oszukiwać, dziecko codziennie na drugi koniec miasta dojeżdżało nie będzie. Na Wilanowie w Warszawie jakby ktoś z Was szukał szkoły to polecam Niepubliczną Szkołę Podstawową im. Wiktorii Wiedeńskiej. Prowadzi ją Fundacja Varsovia. To bardzo dobra szkoła, z tradycjami. Wysoko w rankingach jest.
- lulka
ok w takim razie po nowym roku będę częściej zaglądać na stronkę szkoły by nie przegapić rozpiski tych spotkań a co się na nich dzieje tak ogólnie ?
uchwyt projektora sufitowy
uchwyt projektora sufitowy
- marija80
pewnie, warto! Idziecie całą rodzinką i poznajecie szkołę jako budynek, nauczycieli, bierzecie udział w przykładowej lekcji, Jak dla mnie bomba, już po pierwszej wizycie nie miałam wątpliwości, że to jest własnie TA szkoła
- mailik6
Szkoła podstawowa, do której będzie chodziło dziecko musi być odpowiednia. Jak ma się na oku kilka placówek to warto dokładniej się przyjrzeć każdej z nich. Zdecydowanie Niepubliczna Szkoła Podstawowa nr 49 przy ul. Bacha w Warszawie jest jedną z lepszych. Tutaj dziecko ma wiele zajęć dodatkowych i uczy się bez stresu w małej klasie.
- olifek
Też sprawdzaliśmy prywatne szkoły w naszej okolicy i Niepubliczna Szkoła Podstawowa im. Wiktorii Wiedeńskiej na Wilanowie okazała się najlepsza. Zależało nam na tym, by dziecko miało jak najmniej stresu. Dzięki temu może szybko robić postępy w nauce. Bardzo dobra szkoła.
- jurka
Wybór szkoły dla dziecka to nie lada wyzwanie - znam to z własnego doświadczenia. Mieliśmy wysłać dziecko do szoły publicznej, ale w ostatnim momencie zmieniliśmy zdanie i wybraliśmy właśnie Te Vizję w Warszawie, o której już tutaj wspominaliście. Nie żałujemy decyzji
- Alicja00
Córka chodzi do Te Vizji i jestem bardzo zadowolona z tego wyboru. Bardzo długo szukałam odpowiedniej szkoły i w końcu się udało. Szkoła stawia na naukę języków obcych i matematyki. W dodatku zajęcia są prowadzone bardzo ciekawie dlatego dziecko nie zniechęca się do nauki
- Alicja00
Musisz najpierw zastanowić się jakie kryteria ma szkoła spełniać. Ja dla swoich dzieci wybrałam Te Vizję na Ochocie. Szkoła jest na prawdę świetna bardzo duży nacisk kładzie na języki co w tych czasach jest bardzo ważne.
- Badaka
Dobrze jest właśnie porozmawiać z innymi rodzicami, zrobić dobry wywiad w kilku szkołach. Ja od razu wiedziałam, że wybierzemy prywatną szkołe. Zależy mi bardzo na angielskim i tu Te Vizja sprawdziła się idealnie w tym przypadku. 8 godzin angielskiego tygodniowo.
- Ultrafara
Troszkę trzeba pomyśleć o swojej, rodzica wygodzie, ale przede wszystkim o dobru dziecka. Wiadomo, że najlepiej będzie wybrać placówkę gdzie jest dobry poziom nauczania i można liczyć na dużo języków obcych. U mnie faworytem była Te Vizja i też na tą szkołę się zdecydowaliśmy.
- mariola12
Moja córka uczeszcza do normalnej szkoły państwowej i jest bardzo zadowolona, na stronie jaką jest http://www.taniaksiazka.pl/t/ksiazki-na-nagrody-szkolne są nagrody dla dzieci do wygrywania w konkursach, chcę poruszyć ten temat na zebraniu aby coś dzieciom zorganizowac.
Przejdź do