Opinie o Mazowieckiej Uczelni Medycznej

To przestrzeń na wszystkie tematy, których nie udało Ci się dopasować do konkretnego wątku.
Awatar użytkownika
fififi

Opinie o Mazowieckiej Uczelni Medycznej

Post autor: fififi »

Witajcie! :) Powoli przygotowuje się do matury ale jednocześnie zastanawiam się też gdzie warto składać papiery na studia. Jedno jest pewne - chce iść na pielęgniarstwo, I teraz tak, mam na oku kilka miejsc w różnych miastach w Polsce ale jednak najbardziej skłaniam się ku Warszawie i Mazowieckiej Uczelni Medycznej. Macie jakieś doświadczenia związane z tym miejscem ?
Awatar użytkownika
yataa

Re: Opinie o Mazowieckiej Uczelni Medycznej

Post autor: yataa »

ja już dawno po studiach i sama nie znam kompletnie tej uczelni ale moja siostra kończyła fizjoterapie w tej szkole ( tylko wtedy nosiła inną nazwę o ile dobrze pamiętam Wyższa Szkoła Mazowiecka). Wiem tylko tyle, że bardzo sobie to miejsce chwaliła i w zasadzie zaraz po studiach znalazła pracę, w której pracuje do tej pory :)
Awatar użytkownika
marija80

Post autor: marija80 »

ja tu studiuje już 2gi rok ( i to też na pielęgniarstwie). Nie wiem co prawda jakie inne opcje bierzesz pod uwagę ale MUM zdecydowanie polecam. Jak masz jakieś konkretne pytania to dawaj znać :)
Awatar użytkownika
fififi

dzieki bardzo za wszystkie info! Interesuje mnie jak z poziomiem kształcenia i jaki jest podział jesli chodzi o wiedze typowo teoretyczna i praktyczną ?
Awatar użytkownika
marija80

pielęgniarstwa nie da się nauczyć tylko na podstawie teorii, tu praktyka gra główne skrzypce :) I tu Ci tego na pewno nie zabraknie. Mało tego, uczelnia inwestuje w nowe wyposażenie, szkolenia i praktykę także można się wiele nauczyć :) Wykładowcy świetni, mają wieloletnie doświadczenie i akademickie i naukowe! jak będą dni otwarte to się wybierz i sama ocenisz jak to wygląda :)
Awatar użytkownika
fififi

no co prawda to prawda :) Dziękuje Ci bardzo za informację,to dla mnie mega cenne. Jak będą organizować dni otwarte to też się na pewno wybiorę i tam zobaczę już na żywo co i jak :)
Awatar użytkownika
marija80

no to najlepszy sposób żeby zobaczyć na własne oczy co i jak, zapoznać się z uczelnią itd. i mam nadzieje, ze uda się podjąc słuszną decyzje :)
naatka

Post autor: naatka »

@marija80 wspomniana przez Ciebie wyżej Mazowiecka Uczelnia Medyczna jakiś czas temu zmieniła nazwę i teraz działają jako Warszawska Akademia Medyczna. Nadal ten sam wysoki poziom, świetna kadra i nienaganna organizacja.
ODPOWIEDZ