Jaka profilaktyka przed koronawirusem?
Wątek o zdrowiu - dla poszukujących porad medycznych, dobrego lekarza, informacji o zdrowym trybie życia. Podpowiadamy jak poradzić sobie z przeziębieniem, dzielimy się opiniami na temat lekarzy specjalistów.
- Krystyna1978
Re: Jaka profilaktyka przed koronawirusem?
Post autor: Krystyna1978 »
Na pewno zdrowe odżywianie się, unikanie zatłoczonych miejsc i regularna dezynfekcja – jak np. płynem NDP AIR Total+ Green. Według mnie tylko wtedy można dobrze zabezpieczyć się przed potencjalnym zarażeniem. Szczególnie polecam ten środek – sama z niego korzystam i jest naprawdę skuteczny.
- Oda
Również myślę, że warto zadbać o dezynfekcję różnych powierzchni. Dzięki temu zmniejsza się ryzyko, że zarazimy się wirusem. Szczególnie wskazane jest to w takich miejscach jak sale operacyjne czy transport publiczny.
- stokrotka
A słyszeliście o dezynfekcji pieniędzy? Firma avarus ma już takie https://avarus.pl/produkt/plasma-money-sterylizator/ urządzenia do sterylizacji pieniędzy i z tego co widzę jest zainteresowanie i coraz więcej placówek się na to decyduje
- sniezka
Na pewno warto bardziej niz zwykle dbac o higiene, co do tego chyba nikt nie ma watpliwosci. Ja nawet dokladniej niz zwykle sprzatam mieszkanie, uzywam do tego parownicy karchera, skutecznie zabija bakterie, zamowilam na myjki.com w fajnej cenie
- serena
Ograniczamy wyjścia, gdzie jest dużo ludzi. Mam na myśli pomieszczenia zamknięte. Na dużej przestrzeni nie ma takiego ryzyka, jeśli zachowujemy bezpieczny dystans i nie rozmawiamy z innymi. Teraz w internecie można napotkać na wiele informacji. Nie wszystkie są prawdziwe. Warto przeczytać artykuł o faktach i mitach odnośnie wirusa na stronie https://www.adamed.expert/. Zebranych mitów jest tam całkiem sporo.
Przejdź do