oleje silnikowe

Wątek dla fanów samochodów i szukających porad motoryzacyjnych. Nie wiesz, jakie auto wybrać? Szukasz mechanika w Twoim mieście? Napisz, pomożemy!
Awatar użytkownika
Władysław1978

oleje silnikowe

Post autor: Władysław1978 »

Witam serdecznie! Powiedzcie mi, gdzie zazwyczaj kupujecie oleje silnikowe? Mnie jakoś szczególnie to nigdy nie interesowało, bo zawsze po prostu oddawałem auto do mechanika i on się wszystkim zajmował, ale kolega mi podpowiedział, że w ten sposób tak naprawdę płacę więcej za olej. Czy wykupujecie je samodzielnie i chcecie podpowiedzieć, w co inwestować? ;)
Awatar użytkownika
Karol

Re: oleje silnikowe

Post autor: Karol »

Powiem tak, dobrze by było gdybyś znalazł sklep valvoline, bo jak dla mnie to właśnie ten olej sprawdza się najlepiej. Jest w dobrej cenie, wydajni i skuteczny do każdego auta tak naprawdę, bo mają sporo różnych rodzajów. Poszukaj sobie różnych ofert w internecie i gwarantuję Ci, że wcale dużo nie zapłacisz, przynajmniej w porównaniu z cenami u mechaników :D
Dżony

Post autor: Dżony »

Znacznym problemem, który wskazuje na uszkodzenie bloku silnika w Garbusie, jest występowanie przecieków między blokiem a głowicą, co prowadzi do mieszania się oleju i płynu chłodzącego. Ta mieszanka jest szkodliwa dla silnika i może prowadzić do dalszych uszkodzeń. O zagrożeniach wynikających z tego rodzaju uszkodzeń więcej można przeczytać tutaj https://radiolodz.pl/uszkodzony-blok-si ... wy,405125/ które opisuje także, jakie kroki należy podjąć, aby zdiagnozować problem.
Mechanik

Post autor: Mechanik »

Kierowcy VW Bus T2 powinni regularnie sprawdzać poziom oleju, ponieważ odpowiedni poziom jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania silnika. Stosowanie oleju o potwierdzonych właściwościach ochronnych i czyszczących zapewni, że silnik będzie działał płynnie i efektywnie. Informacje o tym, jak często należy sprawdzać i wymieniać olej w VW Bus T2, znajdują się pod adresem https://sklepdrogowyplaneta.pl/jaki-ole ... vw-bus-t2/. Regularna kontrola i wymiana oleju są kluczowe dla utrzymania dobrego stanu technicznego pojazdu.
ODPOWIEDZ