Dodatkowe studia

Wszystko co musisz wiedzieć o pracy, pracodawcach, ale i o sposobach spędzania czasu wolnego. Zapraszamy do dyskusji wszystkich poszukujących informacji o firmach, poleceń i tych, którzy po prostu chcą podyskutować o pracy.
Awatar użytkownika
Hybrina

Dodatkowe studia

Post autor: Hybrina »

Zaoczne studia nie są wcale gorsze, ne wiem skąd to mylne przeświadczenie... sama studiuję jak koleżanka powyżej a konkretnie zarządzanie: http://www.wszop.edu.pl/kierunki-studio ... 259,54,259
a jest to kierunek łączący wiedzę ekonomiczną (finanse, marketing, prawo gospodarcze) z wiedzą psychologiczną. Studia dotyczą prawidłowości oraz problemów związanych z funkcjonowaniem organizacji i instytucji publicznych
Awatar użytkownika
warius

Re: Dodatkowe studia

Post autor: warius »

Ja w ogóle nigdy tak nie myślałam, w zasadzie studia niestacjonarne są trudniejsze bo więcej trzeba samemu pracować w domu. W każdym razie jeśli szukalibyście uczelni na wysokim poziomie w Warszawie to warto polecić http://www.wseiz.pl/en/studia . Jest to szkoła ekologii oraz zarządzania
Awatar użytkownika
yataa

Post autor: yataa »

Ja zrobiłam magistra z zarządzania a od października idę jeszcze na studia podyplomowe z zarządzania prawem medycznym na Mazowiecką Uczelnię Medyczną. Fajne miejsce - ciekawe zajęcia, doświadczeni wykładowcy, nowoczesna uczelnia.
Awatar użytkownika
Weronika

Post autor: Weronika »

A może zamiast na dodatkowe studia lepiej byłoby się zapisać na jakiś kurs językowy? Znajomość języków obcych to w dzisiejszych czasach podstawa. Na stronie https://www.profi-lingua.pl/kursy-jezyk ... i/warszawa możecie sobie na przykład poczytać o kursach języka angielskiego organizowanych w Warszawie przez szkołę Profi Lingua. Polecam ;)
Awatar użytkownika
Arathorn

Post autor: Arathorn »

Ciężko będzie tu wybrać słuszną opcję. Możliwości jest tu naprawdę mnóstwo.
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć.
Awatar użytkownika
jurka

Post autor: jurka »

Wszystko zależy od tego, co w życiu chcecie robić. Wybór ciekawych studiów jest dzisiaj naprawdę szeroki, więc warto podejść do tematu w rozsądny sposób. Osobiście uważam, że ciekawym rozwiązaniem może być wybranie się na https://www.cb.szczecin.pl/ To jedno z najlepszych miejsc, gdzie jesteś w stanie przygotować się do warunków aktualnie panujących na rynku.
Awatar użytkownika
serena

Post autor: serena »

Warto się dokształcać. Sama jestem tego przykładem. Od kilku lat zarządzam firmą, ale postanowiłam pójść na prestiżowe studia MBA https://studia-mba.pl/, które mają podszkolić moje umiejętności menadżerskie. Najbardziej zależy mi na wiedzy praktycznej typu prowadzenie negocjacji. Sprawdzałam już kadrę wykładowców. Wygląda na to, że uczelnia zatrudnia samych specjalistów w branży, od których można się wiele nauczyć.

budowa szafy wnękowej krok po kroku
Awatar użytkownika
AbiUbu

Post autor: AbiUbu »

Świetnym dodatkiem do studiów jest program Erasmus. Możliwość wzięcia udziału w wymianie zagranicznej to z jednej strony ciekawa przygoda turystyczna i możliwość poznania jakiegoś fajnego kraju. Jednocześnie nauka, szczególnie języka, odbywa się w sposób dużo bardziej efektywny. Warto więc taką możliwość wziąć na poważnie.
Awatar użytkownika
marija80

Post autor: marija80 »

ja jestem własnie na podyplomówce z medycyny osteopatycznej na Mazowieckiej Uczelni Medycznej w Warszawie. Uważam, ze kolejne fakultety nie tylko poszerzają nasza wiedzę ale i dają większe możliwości i szanse na rynku pracy :)
Awatar użytkownika
Piksel

Post autor: Piksel »

U mnie w domu teraz pojawił się temat studiów, bo mój syn przygotowuje się do matury. Matura próbna biologia 2020 cke poszła mu bardzo dobrze, a sprawdzaliśmy odpowiedzi, które zamieścił nauczyciel, więc jestem dobrej myśli :)
Awatar użytkownika
looser

Post autor: looser »

Moja córka to się chce na studia pr zapisać, a ja się zastanawiam, czy to będzie dobry dla niej kierunek no i czy będzie miała po nich pracę. PR to inaczej public relations, czyli stosunku publiczne, coś takiego. Jak myślicie, czy jak zrobi takie studia, łatwo jej przyjdzie osiągnąć sukces? Jak wy to widzicie?
Awatar użytkownika
Ereks

Post autor: Ereks »

Jeżeli szukacie wyjątkowych studiów dla siebie również w wydaniu MBA to polecam zwrócić uwagę na ofertę edukacyjna przygotowaną przez http://executive.mba.ue.wroc.pl/ ponieważ jako jedyni w Polsce mają Magisterskie Studia Menedżerskie w przypadku których będziecie mogli zdobyć konkretną wiedzę oraz umiejętności od prawdziwych specjalistów z dużym doświadczeniem, dzięki czemu ominiecie wiele własnych błędów ucząc się na innych i skutecznie będziecie mogli pracować oraz zarządzać swoim zespołem.

trusox mid
Awatar użytkownika
rozmowna

Post autor: rozmowna »

Właściwie, jeśli to mają być dodatkowe studia i na pewno nie chcesz, żeby zajmowały całe twoje dni, to sprawdź kierunki studiów zaocznych warszawa . Będziesz wtedy wiedzieć, co robić, na co się możesz zdecydować, a na co nie. Moim zdaniem to bardzo dobre i bezpieczne działanie.
Awatar użytkownika
Nikuś

Post autor: Nikuś »

Moim zdaniem wybór studiów powinien być wyborem Twojej córki. Jeżeli interesuje ją PR to sądzę, że powinna to studiować. Marketing i PR jest to kierunek, w którym może osiągnąć sukces zawodowy. studia wyższe pozwalają na wybór kierunku zawodowego i mają go do niego przygotować ale zawsze można je zmienić
Awatar użytkownika
Cyyrilia
Kontakt:

Post autor: Cyyrilia »

Może zamiast studiów zdecyduj się najpierw na jakiś kurs albo szkolenie http://expertns.edu.pl/? Zbadaj najpierw, co cię tak naprawdę interesuje.
Płock modatotu.pl
Awatar użytkownika
yataa

Post autor: yataa »

Nigdy nie jest za pozno by się kształcić :) Ja np mam zrobiony już 1 fakultet a teraz jestem w trakcie studiowania fizjoterapii na Mazowieckiej Uczelni Medycznej w Warszawie. Wysoki poziom, sporo nauki, ciekawe zajęcia, dużo praktyki. Mają tu jeszcze połoznictwo i pielęgniarstwo.
napelka

Post autor: napelka »

yataa pisze: ↑21 wrz 2020, 9:31 Nigdy nie jest za pozno by się kształcić :) (...)
Dokładnie tak uważam.Przyczyny są różne. Czasami człowiek po prostu nie trafi z kierunkiem jaki obrał i zycie pokazuje ,że interesuje nas zupełnie coś innego. Inny przypadek to sytuacja ,kiedy potrzebujemy podnieść swoje kwalifikacje. Bardzo dwiele dobrych i popularnych kierunków mozna znaleźć tutaj - Wyższa szkoła ekonomiczno humanistyczna w Warszawie .Z ich ofert skorzystała moja siostrzenica i jest bardzo zadowolona... może nie jest łatwo , ale nie chodzi przecież o to by było łatwo tylko skutecznie.
doriś

Post autor: doriś »

oo yata ja jestem oa pazdziernika studentką MUM ale u mnie to studia podyplomowe ( osteopatia). póki co wrażenia bardzo pozytywne, oby tak dalej :)
Mangą98

Post autor: Mangą98 »

Moją znajomą interesuje tematyka Lean Management - zastanawia się czy lepiej studia podyplomowe (zwykle dużo teorii) czy raczej certyfikowane szkolenia (raczej praktyka). Co o tym myslicie?
arewa

Post autor: arewa »

@yata ta wspomniana przez Ciebie Mazowiecka Uczelnia Medyczna jakiś czas temu zmieniła nazwę i teraz działają jako Warszawska Akademia Medyczna. Wysoki poziom, świetne kierunki, doświadczona kadra. Jedna z lepszych uczelni o profilu medycznych :)
michal2468

Post autor: michal2468 »

Może wybierzcie się na studia do Pracownia Bioniki Poznań to Uniwersytet Medyczny z Poznania, który ma do zaoferowania swoim studentom wiele kierunków kształcenia. To dobra uczelnia koniecznie się zapoznajcie.
ODPOWIEDZ