oszczedzanie
Wszystko co musisz wiedzieć o pracy, pracodawcach, ale i o sposobach spędzania czasu wolnego. Zapraszamy do dyskusji wszystkich poszukujących informacji o firmach, poleceń i tych, którzy po prostu chcą podyskutować o pracy.
Re: oszczedzanie
Post autor: Alina »
Wydaje mi sie ze teraz dobrą formą odkładania pieniędzy jest ppk. Praktycznie odkładamy 2% ,drugie tyle nam dokłada pracodawca i raz na rok dopłaca państwo. Sama jestem w programie od roku praktycznie i widzę ze faktycznie działa bez zarzutów. Wszystko wpływa regularnie tak jak należy. Jak sobie tak przeliczyłam przez ilość czasu jaki jeszcze muszę pracować ,to torche sie odlozy. Tu można poczytać https://www.mojeppk.pl/ Jak coś jest niejasne.
Post autor: toża »
W dzisiejszych czasach szczególnie warto zadbać o to by mieć w zanadrzu jakąś dodatkową gotówkę. ale też warto zadbać już dziś o dobrą i pewną przyszłość dziecka. To my jako rodzice powinniśmy zadbać o to by niepotrzebnie się nie zadłużać, by odkładać na swoja emeryturę.
Post autor: Mangą98 »
Dobra zasada, to z każdego przychodu odłożyć co najmniej 20% - czy stosujecie tę zasadę? Czy Wam się to udaje?
Przejdź do