Skuteczne inwestowanie
Wszystko co musisz wiedzieć o pracy, pracodawcach, ale i o sposobach spędzania czasu wolnego. Zapraszamy do dyskusji wszystkich poszukujących informacji o firmach, poleceń i tych, którzy po prostu chcą podyskutować o pracy.
Skuteczne inwestowanie
Post autor: Kaśka32 »
Nie wiem jak wy do tego tematu podchodzicie ale moim zdaniem skuteczne inwestowanie jest wtedy jeśli nasze zainwestowane pieniądze realnie wzrosną, czyli wzrosną o tyle ,że zarobimy powyżej poziomu inflacji. Niestety ale oszczędzanie w bankach dzisiaj to strata pieniędzy bo zysk z lokaty jest zdecydowanie poniżej poziomu inflacji. W internecie znalazłam wiele informacji na ten temat a także różnych poradników ale ten to po prostu poradnik - inwestowanie dla początkujących .Myślę ,że każdy znajdzie tutaj coś dla siebie więc zachęcam do lektury, bo jest po prostu dobra.
- Kamilla36
Re: Skuteczne inwestowanie
Najważniejsze jest to, aby do inwestycji podejść z odpowiednią rozwagą. Przy tej okazji polecam Ci skorzystać z oferty dostępnej na stronie: https://ipopematfi.pl/ . Mnie najbardziej zainteresowały usługi brokerskie tej firmy, więc zwróć na nie uwagę. Polecam 

Post autor: róża »
Według mnie, warto wziąć pod uwagę np. fundusz inwestycyjny. Widzę, że takie rozwiązania robią się coraz bardziej popularne wśród moich znajomych i sama zaczynam się zastanawiać nad skorzystaniem z niego. To dobry pomysł, jeżeli chcemy podarować sobie lepszą przyszłość.
Post autor: słodna »
To prawda, zgadzam sie z Tobą i myślę że oszczędzanie w ppk ma większy sens bo tam masz dopłatę od pracodawcy i od państwa co też daje niemałe zyski w rezultacie. Tu http://rogala.pl/ponad-150-zysku-w-ppk- ... iesiacach/ już zostało wyliczone ile można było zyskać w ciągu rokuKaśka32 pisze: ↑30 cze 2021, 19:23 Nie wiem jak wy do tego tematu podchodzicie ale moim zdaniem skuteczne inwestowanie jest wtedy jeśli nasze zainwestowane pieniądze realnie wzrosną, czyli wzrosną o tyle ,że zarobimy powyżej poziomu inflacji. Niestety ale oszczędzanie w bankach dzisiaj to strata pieniędzy bo zysk z lokaty jest zdecydowanie poniżej poziomu inflacji.
Przejdź do