Stosowanie probiotyków
Wszystko co musisz wiedzieć o pracy, pracodawcach, ale i o sposobach spędzania czasu wolnego. Zapraszamy do dyskusji wszystkich poszukujących informacji o firmach, poleceń i tych, którzy po prostu chcą podyskutować o pracy.
- Hybrina
Stosowanie probiotyków
Wydaje mi się, że każda z nas powinni mieć w dobry jakiś probiotyk, by móc go podać podczas dolegliwości brzucha. Dla nas najlepszym okazał się Active Flora Baby . Fajnie bo moge podać go i małemu dziecku i osobie dorosłej.
- Barucha
Re: Stosowanie probiotyków
Ogólnie sporo preparatów miałam ale teraz ciągle kupuje Diflos - jest naprawdę w dobrej cenie, to w ogóle jest odpowiednik Dicofloru tylko że lepsza cena. No i mozna dzieciakom podawac wiec mega sprawa
konwersacje angielski za darmo
konwersacje angielski za darmo
- caryca
A pamiętacie o diecie odpowiedniej podczas antybiotykoterapii? Bo ja odkąd wiem co jeść przy antybiotyku mogę o wiele skuteczniej wspomagać florę jelitową i pomagam jej po wycieńczającej kuracji antybiotykowej
- stokrotka
Tak, ja wiem że trzeba jeść jogurty, pić kefiry, jeść kiszonki no i staram się to robić nie tylko wtedy kiedy biorę antybiotyk ale też na co dzień. A jak biorę antybiotyk to też pamiętam żeby brać probiotyk dla dorosłych żeby wspierać pozyteczną florę bakteryjną
Post autor: Polinaś »
Oczywiście, że stosujemy, całą rodziną – Multilac. Dla córeczki kupiłam wersję w kropelkach, Multilac Baby, bo taką najłatwiej podać. Fajnie się sprawdza.
Post autor: Mangą98 »
POdobnie jak przedówca jogurty, kefiry, kiszonki stosuję, ale żadnych probiotyków w postaci tabletek czy w innych formach nie biorę, bo mam jakąś niechęć do chemiii.stokrotka pisze: ↑17 paź 2020, 17:08 Tak, ja wiem że trzeba jeść jogurty, pić kefiry, jeść kiszonki no i staram się to robić nie tylko wtedy kiedy biorę antybiotyk ale też na co dzień. A jak biorę antybiotyk to też pamiętam żeby brać probiotyk dla dorosłych żeby wspierać pozyteczną florę bakteryjną
Post autor: miśka »
Zgoda ale są sytuacje i schorzenia kiedy powinno się stosować probiotyki nawet profilaktycznie, w moim przypadku lekarz zalecił mi probiotyk proktologiczny proctolactstokrotka pisze: ↑17 paź 2020, 17:08 Tak, ja wiem że trzeba jeść jogurty, pić kefiry, jeść kiszonki no i staram się to robić nie tylko wtedy kiedy biorę antybiotyk ale też na co dzień.
- irka
Sama probiotyki przy dysbiozie jelitowej niestety nie pomogą. Czytałam sporo o przeszczepieniach mikrobioty jelitowej, mam znajomą która się przygotowuje do takiego zabiegu właśnie po zakażeniu bakterią w szpitalu. Wydaje mi się, że prowadzone badania kliniczne pokażą skuteczność zabiegów i poprawę stanu zdrowia także w innych chorobach jelit jak SIBO, zespół jelita drażliwego czy stany zapalne jelit. Na stronie https://human-biome.com/ ogrom wiedzy znajdziecie na ten temat.
Post autor: łucka »
Pewnie masz rację ale myślę że lepiej nie dopuszczać do takich sytuacji i zawsze pamiętać o probiotyku podczas antybiotykoterapii. Nawet dzieciom podaję multilac baby żeby wspomagać ich florę jelitową osłabioną antybiotykamiirka pisze: ↑27 maja 2021, 19:07 Sama probiotyki przy dysbiozie jelitowej niestety nie pomogą.
Post autor: wiłłka »
Oj tak, probiotyk to jest podstawa, szczególnie dla osób takich jak ja, które często chorują i muszą stosować jakieś antybiotyki. Ważne by były też dobrej jakości, ja zazwyczaj sobie kupuje Narum Caps, zamawiam po prostu online by mieć zapas w swojej domowej apteczce. On mi się najlepiej sprawdza
)

Post autor: Marylla »
Oczywiście, że warto. Sięgam tylko po sprawdzone produkty i moim numerem jeden jest Multilac Baby, który posiada jeden z najlepiej przebadanych szczepów bakterii LGG, a wygodna forma kropelek pozwala na łatwą aplikację.Hybrina pisze: ↑29 lut 2020, 12:01 Wydaje mi się, że każda z nas powinni mieć w dobry jakiś probiotyk, by móc go podać podczas dolegliwości brzucha. Dla nas najlepszym okazał się Active Flora Baby . Fajnie bo moge podać go i małemu dziecku i osobie dorosłej.
Post autor: sabincia »
Dla mnie z kolei takim sprawdzonym probiotykiem jest Narum Fast. Bardzo dobrze mi się sprawdza, ma dobry skład i można powiedzieć, że jest takim probiotykiem 'z górnej półki'Marylla pisze: ↑27 paź 2021, 12:06Oczywiście, że warto. Sięgam tylko po sprawdzone produkty i moim numerem jeden jest Multilac Baby, który posiada jeden z najlepiej przebadanych szczepów bakterii LGG, a wygodna forma kropelek pozwala na łatwą aplikację.Hybrina pisze: ↑29 lut 2020, 12:01 Wydaje mi się, że każda z nas powinni mieć w dobry jakiś probiotyk, by móc go podać podczas dolegliwości brzucha. Dla nas najlepszym okazał się Active Flora Baby . Fajnie bo moge podać go i małemu dziecku i osobie dorosłej.
Przejdź do