kredyt we frankach - kancelaria

Wszystko o prawach konsumenta, kodeksie pracy, administracji, urzędach. Porady prawne, polecenia najlepszych kancelarii. Sprawdź!
Awatar użytkownika
gilbert_66

kredyt we frankach - kancelaria

Post autor: gilbert_66 »

Korzystaliście kiedyś z usług kancelarii zajmującej się kredytami frankowymi? Nie ukrywam, ale mnie przydałby się adwokat od kredytów frankowych, żeby wyjaśnić kilka kwestii. Generalnie na pewno będzie trzeba przeanalizować umowę, którą zawarłem z bankiem o ten wspomniany kredyt. Macie dla mnie jakieś rady jak w ogóle zacząć? Przyznam szczerze, że trochę się stresuję ;)
riikkyy

Re: kredyt we frankach - kancelaria

Post autor: riikkyy »

Kredyt frankowy, który jeszcze niedawno stanowił poważne obciążenie dla wielu rodzin, w 2024 roku może stać się przeszłością dzięki możliwości unieważnienia umowy - https://wawa.pl/jak-uniewaznic-kredyt-f ... 2024-roku/ . W ciągu ostatnich lat sądy orzekają na korzyść frankowiczów w niemal wszystkich sprawach, co znacząco poprawia sytuację kredytobiorców. Proces unieważnienia kredytu może zacząć się od analizy umowy pod kątem klauzul abuzywnych, a następnie przejść do składania pozwu. Korzyścią jest szybki czas oczekiwania na wyrok, który może wynosić tylko kilka miesięcy.
ODPOWIEDZ